Login  

     
 Liekki  Uutiskirje lahjoittajille nro 7/2011                                                   

 
     
 
 
 
   LYHYET

 Humanismia lääketieteeseen
Suomen lääkärien avuksi luotiin vuonna 1994 tieteellisesti arvioituun näyttöön perustuva Käypä hoito -suositusjärjestelmä. Hoitosuositukset saavat osakseen ansaittujen kehujen lisäksi ammattietiikkaan tiukasti kietoutuvaa ja syvämietteistä kritiikkiä.
.........................................................................

 Hyvä ja paha televisio
Maailman ensimmäinen tv-demonstraatio nähtiin USA:ssa vuonna 1923, ja Saksassa ensimmäiset säännölliset tv-lähetykset esitettiin Berliinin olympialaisten alla vuonna 1935. 21. marraskuuta vietettiin YK:n yleiskokouksen julistamaa maailman televisiopäivää.
 
.........................................................................
 
 Kasvit sotapolulla
Kasvit tekevät kaikkensa estääkseen kasvinsyöjiä tekemästä tuhojaan. Villitupakka puolustautuu erittämällä lehtiinsä nikotiinia.
  
.........................................................................

 Lisää uutisia
   TAPAHTUMIA
..........................................................................

   
 
 
   LAHJOITTAJAESITTELY  
<>Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö vanhuspsykiatrian asialla 
 
 Säätiö teki keväällä 2011 Helsingin yliopistolle merkittävän lahjoituksen ja toivoo vanhuspsykiatrian professuurin perustamista. Lue lisää »»
 
 
   DUUMAN VAALIT


 
Punainen tori ei ole Tahririn aukio 
 
 Venäjän parlamentin alahuoneeseen, duumaan, valitaan joulukuun 4. päivänä 450 edustajaa. Ennusteiden mukaan suuria yllätyksiä ei ole odotettavissa, Yhtenäinen Venäjä -puolue saanee äänistä ylivoimaisen enemmistön. Oppositiota ei pidetä todellisena toteutuvana vaihtoehtona. Epäilyt vaalivilpistä elävät vahvana. Mutta voivatko venäläiset sittenkin yllättää? Lue lisää »»
 
 
  PRESIDENTINVAALIT
<>


Syttyvätkö nuoret presidenttiehdokkaiden puheista? 
 
 Nuorisotutkija Kari Paakkunaisen mielestä suomalainen nuoriso odottaa presidentinvaalissakin vastauksia tulevaisuuden kysymyksiin, kuten miten käy epävarmojen työmarkkinoiden, millainen sukupolvisopimus toimii globaalien riskien oloissa tai kiihtyykö sukupolvipolitiikka. Näihin vastaaminen ei ole sidoksissa vain ehdokkaiden ikään. Lue lisää »» 

  VANHUSTENHOITO
<>


Tehostaminen ei tuo hyvää vanhuutta
 
  Säästöjä, laatua ja tehokkuuden nousua - näitä on tavoiteltu, kun vanhustenpalveluiden tuottamista on hajautettu valtion, kuntien, järjestöjen ja yksityisten yritysten kesken. Toiveet eivät ole täyttyneet, sanoo Helsingin yliopiston sosiaalityön tuore professori Maritta Törrönen.  Lue lisää »» 
 
 
 

Copyright © Helsingin yliopisto 2011     |     www.helsinki.fi/yliopisto